пʼятниця, 24 листопада 2023 р.

#90_років_Голодомору_1932_1933_років_в_Україні #Пам’ятаємо!_Єднаємося!_Переможемо!

 


        В четверту суботу листопада Україна вшановує пам’ять жертв Голодомору 1932–1933 років і масових штучних голодів 1921–1923 і 1946–1947 років. Цьогоріч ми вдруге вшановуватимемо жертв сталінського геноциду в умовах повномасштабної війни, яка супроводжується геноцидними діями Росії проти українців. Трагічні події та злочини, які розгортаються на наших очах, демонструють: жива пам’ять надзвичайно важлива і ті, хто чинить злочини проти людства, мають бути засуджені світовою спільнотою.

Щороку в Україні, у четверту суботу листопада, на вшанування тих, хто помер з голоду, запалюють свічки. 25 листопада о 16-й годині Україна вкотре схилить голови у загальнонаціональній хвилині мовчання, запаливши в кожній домівці свічку пам’яті. Цей вогник символізуватиме нашу скорботу і пам’ять про мільйони загублених життів наших співвітчизників, нашу віру у майбутнє.

До цієї скорботної дати для відвідувачів бібліотеки оформлено викладку літератури «Чорні крила голодомору». Пропонуємо також переглянути серію роликів: 

- «Незламні»-про людей, які пережили Голодомор чи були його свідками і не тільки вижили фізично, а й не дали знищити себе духовно за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=iOwBv0nFjfs&list=PLitKIb_cEyqd_eumdyjME06d8gXLrXIob

               -«Голодомор – помста за свободу» за посиланням:     https://www.youtube.com/watch?v=14ABwo1znmI&list=PLitKIb_cEyqfd-Bg3I4YfbDtkfSxgm1NO


Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації