пʼятницю, 23 квітня 2021 р.

"Писанкове диво" - майстер-клас з писанкарства від Наталії Ярошик


Весна в Україні. Воскресає природа, воскресає життя. Вже за тиждень ми, християни, відзначатимемо одне з найдавніших, найважливіших та найвеличніших свят – Великдень. Символом Великодня, началом усього живого у свято Воскресіння Христового є писанка. Кожен орнаментальний мотив і колір – це ніби окрема літера абетки. З них на писанці твориться наша мальована молитва про злагоду і мир поміж людьми. Це нелегке заняття, бо  потребує неабиякого хисту та вміння, воно не лише виховує в нас художника, майстра, творця, а й дає урок добра і любові.

Сьогодні в нашій книгозбірні своїми секретами виготовлення писанки з учнями 9-Б класу ЗЗСО «Камінь-Каширський ліцей №1» (класний керівник Тетяна Якимівна Борсук) ділилася чарівниця писанкового розпису учитель, дизайнер-художник Наталія Анатоліївна Ярошик.

У неповторній атмосфері, яку створили мерехтіння свічки та аромат воску, учні ознайомилися з традиціями нашого народу та навчилися основам писанкарства. Жоден присутній не залишився осторонь цієї справи, і з цікавістю занурилися в царину розпису. Найцікавішим виявився процес знімання воску з яєць, адже під такою оболонкою приховувались усі фантазії розпису.






















Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації