понеділок, 7 листопада 2022 р.

Літературний календар місяця - Богдан Лепкий.

 



Цього року виповнюється 150 років з Дня народження велета українського інтелекту і патріотизму, багатогранної особистості, поета, письменника і мистецтвознавця, автора понад 80 книг і текстів численних музичних творів - Богдана Лепкого.

За кількістю написаного Богдан Лепкий поступається в українській літературі тільки І.Франко. Творча спадщина  ювіляра  складає понад 80 власних книг, у тому числі цикл романів «Мазепа», збірки  поезій і оповідань, публіцистично-філософські та історичні повісті, спогади ("Три портрети", 1937; "Казка мойого життя", 1936–41), книжки для дітей, літературно- та мистецтвознавчі праці, переклади на українську і польську мову.

Богдан Лепкий належить до тих поетів, які в житті шукають поезії краси, а в поезії і мистецтві – життя. Про свою вічну тугу за красою автор писав: «За миром тужу, за добром, за красою, за тою вимріяною, снами навіяною, в думках злеліяною…(«У горах»). Найвідоміші поетичні збірки: «Листки падуть», «Стрічки», «Осінь», «На чужині», «Тим, що полягли», «Доля» і інші.

Із фондів Публічної бібліотеки можна прочитати багато творів автора, отримавши істинне задоволення від читання паперової книги.

Шанувальникам онлайн – читання пропонуємо скористатись посиланням:

https://4read.org/xfsearch/avtor/%D0%91%D0%BE%D0%B3%D0%B4%D0%B0%D0%BD %D0%9B%D0%B5%D0%BF%D0%BA%D0%B8%D0%B9/Fhttps://4read.org/xfsearch/avtor/%D0%91%D0%BE%D0%B3%D0%B4%D0%B0%D0%BD %D0%9B%D0%B5%D0%BF%D0%BA%D0%B8%D0%B9/F

Тут зібрані всі аудіо книги письменника. Слухайте онлайн і насолоджуйтеся!


Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації