вівторок, 25 жовтня 2022 р.

Літературний календар місяця

           


Майстер витонченого слова, глибоко народний письменник Володимир Лис є справжнім метром сучасної української літератури. «Людина року Волинського краю 2010», кавалер ордена «За заслуги ІІІ ступеня», автор «Найкращого роману десятиріччя», володар численних премій конкурсу «Коронація слова» 26 жовтня святкує день народження.

Ім’я Володимира Лиса стало відомим широкому колу українських читачів насамперед завдяки відзнакам, здобутим на конкурсі «Коронація слова» різних років, починаючи з 2000 р. Найвідоміші з романів-лауреатів конкурсу – це «Острів Сильвестра» (2008) і «Століття Якова» (2010). Прозові твори Лиса, а їх в його доробку близько двох десятків, читачі цінують за захопливі сюжети, складні етичні дилеми, психологізм та виразність мови. 

«Мені насамперед цікаве боріння людського серця зі самим собою, відстоювання людиною власної гідності, коли вона раптом відкриває в собі таке, про що раніше не підозрювала. Вважаю, не сфальшував жодним рядком і жодним словом,» – так висловився про власну творчість Володимир Лис в одному з інтерв’ю. Його твори сповнені відчайдушних вчинків, дивовижних збігів, знахідок, розчарувань. 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації