пʼятницю, 8 березня 2024 р.

"І лине над землею Шевченкове слово..."

 

    
    В історії кожного народу, серед її великих творців, є люди, імена яких оповиті невмирущою любов'ю і славою. Такою постаттю для нас, українців, є Тарас Григорович Шевченко, безсмертна спадщина якого - одна з найбільших вершин людського духу. 

   День народження і день смерті Тараса Григоровича Шевченка стоять поряд: 9 і 10 березня. Між цими двома березневими днями 47 років життя, яке стало славою і гордістю народу України, знаменуючи початок і вершинні досягнення нової української літератури.

     Народне глибинне шевченківське слово - то невичерпна скарбниця поетичної мудрості і краси, яке й нині викликає зачарування і подив, як у звичайному вірші поета поєдналися простота і геніальність, ніжність і полум'яність, гірка сльоза і прометеївська сила волі.

    До 210-ї річниці від дня народження Кобзаря працівники бібліотеки підготували літературний вітраж "І лине над землею Шевченкове слово..." для учнів 9-Б класу (Класний керівник Должко Галина Михайлівна), в ході якого учні ознайомилися з життєписом Тараса Григоровича Шевченка, продемонстрували красу і чарівність його слова, переглянули відеопрезентацію "Тарас Григорович Шевченко... Художник з душею поета" та  викладку літератури "Горить в віках Тарасова зоря".















Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації