пʼятницю, 25 листопада 2022 р.

Голод 1932-1933 - біль душі і пам'ять серця

 


    90 років тому мільйони синів і доньок України, мільйони невинних людей були без жалю винищені голодом. 90 років тому наш народ пережив катастрофу, яка могла зупинити життя всієї нації. Голодомор приніс не лише страждання і смерть. Він посіяв страх. 26 листопада Україна вкотре сколихнеться від усвідомлення Голодомору 1932-1933 років.

    Що ж забрали з собою в могили ті мільйони великомучеників голодного терору? Гени розуму, здоров'я, милосердя і справедливості, людяності й відваги, всіх мислимих людських чеснот і талантів. Обривався живий ланцюг поколінь. Українському народу, якого ніколи не щадила доля, було завдано такого удару, якого не знав ні він, ні весь цивілізований світ.

    До Дня пам'яті жертв голодоморів в Публічній бібліотеці оформлена книжкова виставка-пам'ять - "Голод 1932-1933 - біль душі і пам'ять серця", де кожен зможе ознайомитися з літературою про Голодомор: це документальні матеріали, свідчення очевидців, а також художні твори, в яких висвітлена велика, страшна і голодна правда.



26 листопада о 16.00 запрошуємо долучитися до загальнонаціональної хвилини мовчання, а також традиційної акції "Запали свічку" і засвітити вогник у кожній домівці, як вияв скорботи за загиблими, віри в перемогу України й готовності докласти зусиль, щоб геноциди більше не повторювалися.



Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації