четвер, 23 грудня 2021 р.

"Моє Полісся калинове!"

     Нещодавно  фонд бібліотеки поповнився новими краєзнавчими виданнями, авторами яких є Олександра Павлівна Кондратович - почесний краєзнавець України, знаний педагог та етнограф, дослідник народного мистецтва, збирач українських обрядових пісень та Наталія Олександрівна Пась - краєзнавиця, дослідниця історії, культури та етнографії рідного краю, директор Камінь-Каширського краєзнавчого музею.

   Видання рекомендовані історикам, краєзнавцям, учнівській і студентській молоді, усім хто цікавиться минулим та сучасним рідного краю.



       Кондратович О. П. Воєгоща: крізь роки та віки /                               О. П. Кондратович. - Луцьк : ПрАТ "Волинська обласна друкарня", 2019. - 192 с.
     Це історія поліського села від сивої давнини до сьогодення. Читач почерпне тут відомості про побут, традиції та обряди, духовний світ мешканців села, про непросту історію Свято-Миколаївської церкви: православ'я, уніатський період і повернення до першопочатків.
    У книзі подано не лише колективний, збірний образ селян, але й розповідається про окремі постаті.



    Кондратович О. П. Мов спалах блискавки / О. П. Кондратович. - Луцьк : ПрАТ "Волинська обласна друкарня", 2020. - 192 с.

    Ця книга - то правдива історія короткої ( 10 років!) життєдіяльності середнього спеціального навчального закладу на глибокому Поліссі від часу відкриття в 1945 році і до злиття з Луцьким педучилищем у 1956-ому. Перед зором читача промайне понорама кількісного та якісного зростання викладацького і слухацького колективів. У праці названо імена слухачів, яких було забрано прямо з уроків, заарештовано й засуджено на тривалі терміни покарання, та тих кого було долучено до родин, що їх вивозили до Сибіру чи Казахстану.


    Пась Н. О. Камінь-Каширське Полісся. З історії краю / Н. О. Пась. - Луцьк : ПП "Волинська друкарня", 2021. - 208 с.

    У книзі розповідається про окремі історичні події та факти з літопису Камінь-Каширщини й древнього міста Каменя-Каширського, долі жителів краю в контексті минулого й сьогодення, а також пам'ятки історії, архітектури й мистецтва, щонайбільше, - про самобутні поліські храми.
    Книга написана на основі опрацьованих архівних документів, наукових видань, історичних матеріалів із фондів Камінь-Каширського краєзнавчого музею, розповідей і спогадів тих людей, чиє життя пов'язане з цим краєм.


    Праці чекають на своїх читачів та дослідників.



Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації