середу, 29 вересня 2021 р.

"Михайло Грушевський - історик і будівничий нації" - виставка-портрет.

     


     Михайло Грушевського - Президент Української Народної Республіки, фундатор відродження Української держави у XX сторіччі, історик із світовим ім'ям. Він належить до тієї когорти славетних постатей української історії, що й Володимир Хреститель, Ярослав Мудрий, Богдан Хмельницький, Тарас Шевченко.

    Грушевський віддав усе своє життя на вівтар національного відродження, створення незалежної Української держави. Головна заслуга Михайла Грушевського як вченого-історика полягає у тому, що він вперше грунтовно проаналізував основні віхи вітчизняної історії, розробив концепцію історичного розвитку українського народу, довів,що наш народ має своє власне пракоріння. "Так, ми Київська Русь, - писав Грушевський, - але разом з тим український народ, осібний народ, з своєю осібною мовою, історією, письменством".

    Монументальна "Історія України - Руси" М. Грушевського - це. по суті історична Біблія українського народу, фундаментальний твір, що постав на величезному архівному матеріалі, і є свідченням вагомого внеску працелюбного українського народу у світову культуру й цивілізацію.

    "Батько нації", як його звали сучасники, - М. Грушевський завжди був і назавжди залишиться символом соборності, злагоди та всеукраїнського єднання.

     До 155-річчя від дня народження Михайла Грушевського в читальному залі організована книжкова виставка-портрет "Михайло Грушевський - історик і будівничий нації".






Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації