четвер, 20 травня 2021 р.

"Рушники сміються і тужать хрещатим барвінком" - День вишиванки у бібліотеці

      


У культурі кожного народу є речі, які яскраво відображають його особливу національну традицію. В Україні таким символом є вишиванка - своєрідний унікальний код українського етносу з зашифрованими оберегами та знаками. День вишиванки - народне свято, покликане сприяти єдності й культурному відродженню всього багатонаціонального українського народу. 

    Сьогодні ми хочемо нагадати про український рушник. Адже рушники - це символ України, відбиття культурної пам'яті народу. Рушник у хаті - це святість, це реліквія кожної родини. В їх узорах збереглися прадавні магічні знаки, образи. Рушники є неодмінним атрибутом народного побуту, весільної обрядовості, застосовуються як традиційна окраса житла.

    Колектив бібліотеки організував виставку-хоббі "Рушники сміються і тужать хрещатим барвінком", на якій представлені вишиті роботи наших активних читачок  - Семенової Валентини Володимирівни та Савлук Орисі Михайлівни. Запрошуємо ознайомитися з експонатами, адже відвідування виставки для кожного - це можливість зануритися в безмежний світ рукоділля, мистецтва та творчості.

   











                                                   

                                      


Вітаємо із Днем вишиванки. Бажаємо бути у своїй Україні, на своїй землі щасливими, здоровими, мудрими, а візерунок власної долі вишивати самостійно. 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації